Mobile Vikings trekt datalimiet op tot 2 gig

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

De mobiele operator Mobile Vikings verdubbelt het datavolume van zijn prepaid-formules. Vanaf één september kan je per herlaadbeurt van 15 euro 2 gigabyte aan data opsouperen. Voordien klokte de limiet af op 1 gigabyte. Wat mobiel internet betreft, biedt de Hasseltse operator afgetekend het goedkoopste tarief aan in ons land. De 1000 sms’jes en het bellen aan een tarief van 0,24 euro per minuut blijven gewoon behouden.

De mobiele operator Mobile Vikings verdubbelt het datavolume van zijn prepaid-formules. Vanaf één september kan je per herlaadbeurt van 15 euro 2 gigabyte aan data opsouperen. Voordien klokte de limiet af op 1 gigabyte.

Wat mobiel internet betreft, biedt de Hasseltse operator dus afgetekend het goedkoopste tarief aan in ons land. De 1000 sms’jes en het bellen aan een tarief van 0,24 euro per minuut blijven gewoon behouden.

Ook de recent gelanceerde ‘data only’-optie wordt aangepast. Wie alleen wil surfen (op een tablet bijvoorbeeld) en telefonie laat voor wat het is, betaalt vanaf september 12 euro voor 2 gigabyte.

“België is momenteel één van de duurste landen in de wereld wat datakosten voor mobiele toestellen betreft“, aldus ceo Frank Bekkers van Mobile Vikings. “Voor een abonnement met een downloadvolume van 500 megabyte betaal je bij Mobistar minstens 15 euro. Voor die prijs bieden wij nu vier keer zo veel data aan.”

Toch één kanttekening: Mobile Vikings maakt gebruik van het netwerk van KPN Belgium. Maar het bedrijf achter Base heeft nog geen volwaardige 3G-dekking in ons land. De mobiele internetdienst van de Vikings loopt dus nog grotendeels over het tragere Edge-netwerk.

“Voor smartphones is dat niet echt een probleem”, aldus nog Bekkers, “maar ik geef toe dat de iPad trager werkt over Edge.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content