Mobile Vikings zet in december stap naar het buitenland

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

De Hasseltse mobiele operator Mobile Vikings lanceert in de loop van december in een ander land. Duitsland wordt het vaakst genoemd.

De Hasseltse mobiele operator Mobile Vikings lanceert in de loop van december in een ander land. Duitsland wordt het vaakst genoemd.

Managing director Hans Similon van Mobile Vikings bevestigt die stap naar het buitenland, aangezien de groeimarge in België beperkt is. “We hebben altijd gezegd dat we dat nog in 2012 zouden doen. Veel maanden blijven er niet meer over.”

Hij wil echter geen commentaar kwijt over het land, noch de formule. “We willen eerst de puntjes op de ‘i’ zetten, om dan in december ‘op de Mobile Vikings-manier’ te lanceren.” Bij intimi en bronnen dicht bij Mobile Vikings, wordt Duitsland het vaakst genoemd.

Vorig jaar wees Mobile Vikings-ceo Frank Bekkers al naar de Duitsers. Ook Spanje en Polen werden als opties genoemd. Duitsland is echter geen gemakkelijke optie, onder meer omwille van de KPN-ontwikkelingen daar.

Eerder mislukte een poging tot fusie van E-Plus met Telefonica Duitsland, en vandaag nog raakte bekend dat de Mobile Vikings-aandeelhouder er een koper zou gevonden hebben voor zijn mobiele masten.

Mobile Vikings hoeft zich wel niet per se te beperken tot plaatsen waar KPN actief is, “al ligt het voor de hand dat we eerst binnen KPN rondkijken”, klonk het vorig jaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content