Mobile World Congress biedt heatmap-app aan

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Bezoekers van het Mobile World Congress in Barcelona worden verwend met een innovatie heatmap-app.

Voor mobilista’s, gsm-geeks en smartphonefanaten is het dezer dagen verzamelen geblazen in Barcelona. Daar vindt tot en met 17 februari het Mobile World Congress plaats waar de nabije en iets verdere toekomst van de mobiele industrie geschetst wordt.

49.000 bezoekers worden voor deze editie verwacht, en die kunnen dit jaar beroep doen op een innovatie applicatie die hen op elk moment vertelt wat de meest populaire plaatsen op het event zijn.

In de ‘Heat MWC’ app kunnen bezoekers via een heatmap ‘zien’ waar zich op dat moment de meeste bezoekers bevinden op het event, of in de directe omgeving in Barcelona. Kwestie van er geen tijd te verliezen en meteen te weten welke keynote het interessantste is, of op welk feestje je absoluut moet zijn. Roodkleurig wil zeggen dat het daar ‘zwart’ van de mensen ziet, de lichtgroene plaatsen zijn dan weer eerder te mijden tenzij je toe bent aan wat rust. Gebruikers kunnen de gegevens en kaarten filteren op nationaliteit, of op smartphone-platform.

Overigens zijn er ook ‘netwerking’-mogelijkheden met de app. Zo kunnen twee gebruikers van de app heel eenvoudig hun contactgegevens uitwisselen en elkaar automatisch toevoegen op het sociale netwerk LinkedIn door hun toestellen even tegen elkaar te houden. Benieuwd hoe vaak we dat ook echt zullen zien de komende dagen, want Data News brengt uiteraard verslag uit.

De app die ontwikkeld werd door Google en het reclamebureau Jung von Matt Stockholm, is gratis te downloaden voor zowel Android- als iPhone-smartphones of op www.heatmwc.com.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content