Mobistar besteedt deel it-activiteiten uit aan Indisch Tech Mahindra

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Mobistar gaat een groot deel van zijn informatica-activiteiten uitbesteden aan de Indische outsourcer Tech Mahindra.

Mobistar gaat een groot deel van zijn informatica-activiteiten uitbesteden aan de Indische outsourcer Tech Mahindra.

Volgens de directie vallen er geen naakte ontslagen: de 150 betrokken werknemers zullen waarschijnlijk de overstap maken naar het Indische bedrijf.

Mobistar wil onder meer de ontwikkeling en het testen van applicaties outsourcen. Het is niet de eerste keer dat bij het bedrijf een deel van het personeelsbestand verdwijnt via de uitbesteding van activiteiten.

Zo vertrouwde de telecomoperator in 2006 het beheer van het mobiele netwerk aan Ericsson toe. De directie van Mobistar bevestigt het akkoord met Tech Mahindra.

Volgens het gemeenschappelijk vakbondsfront werd een collectieve overeenkomst onderhandeld, maar zijn er nog gesprekken over individuele gevallen.

Eind december al raakte bekend dat Mobistar een lastenboek had uitgeschreven om een deel van zijn it-afdeling te outsourcen. Oorspronkelijk waren er vier kandidaten: Econocom/Accenture, IBM, Capgemini en Tech Mahindra.

Tijdens de voorstelling van de kwartaalcijfers eind februari liet Mobistar nog weten dat enkel Capgemini en Tech Mahindra waren overgebleven. Deze week achterhaalde Le Soir dat er uiteindelijk voor de Indiërs is gekozen.

(Belga/FT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content