Mobistar biedt opnieuw TV en vast internet aan

Dit is de tv-decoder van Mobistar TV. © .

Mobistar gaat opnieuw digitale tv en vast internet aanbieden. Het gebruikt daarvoor het kabelaanbod van Telenet.

Het aabod van de operator is beschikbaar vanaf 1 maart en bevat een internetabonnement aan 100 Mbps met 5 Mbps uploadsnelheid, dat je voor een extra vergoeding kan optrekken tot 200 Mbps via de kabel en onbeperkt volume (met een fair use policy tot 500 gigabyte per maand). In het pakket zitten 70 televisiezenders met een eigen decoder en interface.

Opmerkelijk: Mobistar TV is voorlopig nog niet nationaal beschikbaar en het aanbod is exclusief voor mobiele klanten van Mobistar. Voorlopig is er geen intentie om het ook aan te bieden zonder gsm-abonnement.

Vanaf 1 maart is Mobistar TV beschikbaar in Leuven, Aalst, Ottignies-Louvain-La-Neuve, Waver, bergen, Etterbeek, Evere, Ganshoren, Jette, Koekelberg en Schaarbeek. Eind dit jaar moet heel het land aansluitbaar zijn.

De prijs van het pakket is 49 euro, maar klanten met een Panter-abonnement van 45 of 60 euro krijgen 10 euro korting. Wie 200 Mbps wil betaalt 10 of 15 euro per maand extra (afhankelijk van de gemeente waar je woont).

Mobistar biedt opnieuw TV en vast internet aan
© .

Mobistar bood in 2010 al eens digitale televisie aan, toen via een schotelantenne. Maar het bedrijf kon op een jaar tijd amper 26.000 klanten overtuigen. In mei 2013 werd het aanbod voor tv net als dat voor vast internet en vaste telefonie geschrapt.

Dat Mobistar nu opnieuw in het segment van digitale tv en vast internet stapt heeft te maken met de nieuwe regulering. Het bedrijf ijverde de afgelopen jaren voor toegang tot de kabelnetwerken van Telenet, Brutélé en Numericable en kan zo vandaag zijn eigen diensten via de kabel aanbieden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content