Mobistar en Proximus verlagen tarieven voor dataroaming

De gsm-operatoren in ons land – Mobistar op kop – verlagen de tarieven voor surfen in het buitenland via smartphone, pc of tabletcomputer.

De gsm-operatoren in ons land – Mobistar op kop – verlagen de tarieven voor surfen in het buitenland via smartphone, pc of tabletcomputer. Mobistar geeft het startschot en vermindert z’n dataroamingtarieven fors. Proximus zal voor de zomervakantie de tarieven doen zakken. Base heeft voorlopig geen plannen in die zin.

“Er is almaar meer vraag van klanten”, geven Mobistar en Proximus aan. Momenteel legt Europa – in tegenstelling tot voor mobiel bellen en sms’en in het buitenland – nog geen plafond op voor dataroamingtarieven die de operatoren de eindgebruikers kunnen aanrekenen. Er gelden wel al maximumtarieven die operatoren elkaar onderling aanrekenen.

Eind juni is voorzien dat de Europese Commissie de herziene regels rond roaming presenteert. De Commissie kondigde in december vorig jaar al aan dat ze de roamingtarieven voor mobiel bellen, sms’en en internetsurfen in het buitenland verder naar beneden wil. Haar bedoeling is die roamingtarieven tegen 2015 tot nul te herleiden. Zo moeten de prijzen voor gsm-gesprekken, bellen of surfen in eigen land of

in de Europese Unie gelijk worden.

“We weten dat er strengere regelgeving aankomt. Maar de doelstelling van de operatoren, ook van Mobistar, is om ook zonder regelgeving betere tarieven aan te bieden”, zegt Mathieu Van Overstraete van Mobistar.

Mobistar verlaagt zijn tarieven vanaf maandag tot 70 procent voor niet-businessklanten; die laatsten genoten al van goedkopere formules. Nieuwe gebruikers van smartphones beschikken voortaan over een standaard geactiveerde dienst, Travel Data Daily. Van zodra klanten in het buitenland beginnen te surfen, wordt een voordelige bundel van 2 MB geactiveerd.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content