Mobistar haast zich met: ‘4G tegen december’

Met de lancering van 4G bij Base haast Mobistar zich om te zeggen dat het dit jaar nog in vijftien steden testen aanbieden die voor iedereen vrij toegankelijk zijn.

Met de lancering van 4G bij Base haast Mobistar zich om te zeggen dat het dit jaar nog in vijftien steden testen aanbieden die voor iedereen vrij toegankelijk zijn.

De commerciële lancering van 4G is pas gepland voor begin 2014, maar tot die tijd kan je als klant wel het netwerk testen in vijftien steden. “Klanten die over een 4G-toestel en een dataplan beschikken kunnen het netwerk in de loop van december gratis uittesten”, zegt woordvoerster Patti Verdoodt.

Klanten die dat netwerk willen gebruiken moeten zich wel melden bij de klantendienst of een verkooppunt van Mobistar. Daar wordt hun simkaart geactiveerd voor het supersnelle netwerk. Iedere klant met een datavolume in zijn abonnement komt daarbij in aanmerking.

Eens het netwerk officieel gelanceerd is is het afgelopen voor de testers. Vanaf dan zal 4G enkel voorgebehouden zijn voor bepaalde (lees: niet de goedkoopste) abonnementen.

Mobistar belooft tegen december een uitrol in Antwerpen, Gent, Kortrijk, Leuven, Mons, Brugge, Oostende, Sint-Stevens-Woluwe, Diegem, Kraainem, Zellik, Strombeek-Bever, Vilvoorde, Heverlee, Deurne, Borgerhout, Berchem, Wilrijk en Hoboken.

Sneller met 800 Mhz

Mobistar heeft altijd beweerd dat het met zijn uitrol sneller zou gaan dan de concurrentie. Dat is op dit moment niet het geval. Maar zodra het mag gaan uitzenden op 800 MHz moet daar verandering in komen. “Die frequentie biedt een betere indoor coverage en een betere kwaliteit, waardoor we sneller op grote schaal 4G kunnen aanbieden”, zegt Verdoodt.

Dat Mobistar net vandaag met zijn aankondiging komt is niet toevallig. Vanmorgen lanceerde Base zijn commercieel 4G-netwerk en dat moet ongetwijfeld zeer doen bij concurrent die als laatste netwerkeigenaar geen 4G kan aanbieden.

De vraag is dan ook of de publieke soft launch met testers effectief op de planning lag, of vanmiddag snel als plan B werd bedacht nu Base 4G aanbiedt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content