Mobistar heeft 340.000 4G-gebruikers

© Belga

Vandaag heeft Mobistar 340.000 klanten op zijn 4G-netwerk. De operator was de laatste om zijn netwerk te lanceren, maar deed dat om bewuste redenen.

“Er werd met ons gelachen omdat we de laatste waren,” zegt Jean-Marc Harion, ceo van Mobistar, over de 4G-lancering. Al heeft dat vooral te maken met de strategische keuze om het netwerk op de 800 Mhz frequentie uit te rollen, waarvan de licenties pas in november werden geveild. “We wisten dat deze frequentie beter zou zijn voor de binnenhuisdekking. Daarom hebben we gewacht met de uitrol.”

Harion deed de uitspraken op State of Mobile, een event van de Gentse app-maker In The Pocket, waar de topman kwam spreken. Hij vertelde onder meer dat het bedrijf vandaag 340.000 gebruikers heeft op 4G, goed voor 22 procent van al het dataverkeer. “Dat is meer dan wat we in andere landen zien,” klinkt het. Ook zijn de eerste masten met 4G+ actief in Mechelen waar het bedrijf een topsnelheid van 213 Mbps kan halen.

Verder in zijn speech zei Harion dat zijn klanten ondanks het toenemend dataverkeer niet minder sms’en. Dat komt onder meer omdat 45 procent van de Mobistarklanten enkel een 2G-toestel gebruikt en omdat Mobistar (maar ook andere operatoren) sinds enkele jaren uitpakken met sms-bundels waardoor een tekstbericht bijna niets meer kost.

Overnames

Harion ging ook in op de speculatie van een mogelijke verkoop van Mobistar. “We zijn niet te koop. En misschien doen we zelf wel overnames.” of dat grote of kleine overnames zijn blijft in het midden, wel sprak Harion een voorkeur uit voor overnamesrond fixed services (vastelijnsdiensten). Maar het bedrijf is niet actief op zoek “We bekijken het als de kans zich voordoet.” Daarmee herhaalt Harion wat zijn bestuursvoorzitter eerder al aan analisten vertelde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content