Mobistar in beroep tegen nieuwe afwikkelingstarieven

Bruno Leijnse Redacteur bij Trends

Mobistar heeft beroep aangetekend tegen de verlaging van de afwikkelingstarieven die ingaat vanaf 1 augustus. Dat blijkt uit de mededeling van de kwartaalresultaten.

Mobistar heeft beroep aangetekend tegen de verlaging van de afwikkelingstarieven die ingaat vanaf 1 augustus. Dat blijkt uit de mededeling van de kwartaalresultaten.

Mobistar moet vanaf 1 augustus zijn afwikkelingstarief – wat Mobistar mag aanrekenen voor het overbrengen van oproepen vanaf andere operatoren naar zijn eigen klanten – verlagen van 9,02 eurocent naar 5,05 eurocent.

De operator noemt deze prijsverlaging “discriminatoir” en “marktverstorend”. Oorspronkelijk was verwacht dat het lagere tarief al vanaf 1 juli zou ingaan. Mobistar schat dat het uitstel met één maand tot 1 augustus de operator 7 miljoen euro extra omzet zal opbrengen.

Rechtszaken voor het Hof van Beroep in Brussel tegen beslissingen van het BIPT zijn routine, maar hebben in het verleden al herhaaldelijk geleid tot de vernietiging van de tariefplannen van het BIPT.

Mobistar vraagt zowel de opschorting van de nieuwe afwikkelingstarieven als de annulering ervan, met retroactief effect. Gedelegeerd bestuurder Benoit Scheen verwacht een uitspraak in “oktober of november”. Volgens Scheen neemt Mobistar in zijn klacht ook de uiteindelijke uitkomst van de BIPT-maatregel op de korrel. Het BIPT wil over drie jaar een afwikkelingstarief van slechts 1,07 eurocent per minuut. Benoit Scheen noemde dat onrealistisch, ook al omdat de mobiele operatoren dure licenties moeten betalen.

In 2008 won Mobistar al eens een rechtszaak voor het Hof van Beroep in Brussel tegen een vorige tariefverlaging, toen samen met Base.

Mobistar heeft ook beroep aangetekend tegen de regeringsbeslissing om 76 miljoen euro te vragen voor de uitbreiding van de 2G-licentie van Mobistar tot 2015, in plaats van ze gratis te verlengen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content