Mobistar laat WiMAX links liggen

Mobistar biedt volgend jaar niet mee op de licenties voor de WiMAX-frequenties. Telenet, Base en Belgacom zijn wel nog geïnteresseerd.

Mobistar biedt volgend jaar niet mee op de licenties voor de WiMAX-frequenties. Telenet, Base en Belgacom zijn wel nog geïnteresseerd.

Het bericht staat te lezen in De Tijd. Mobistar is niet geïnteresseerd in de technologie. “Er bestaan verschillende frequenties, WiMAX is geen standaardtechnologie”, verklaart woordvoerster Patti Verdoodt de desinteresse. Het mobilofoniebedrijf focust voor de ontplooiing van mobiele diensten op de verdere uitbouw van zijn 3G-netwerk.

De andere telefonie- en internetleveranciers hebben nog niet beslist of ze in het voorjaar van 2009 deelnemen aan de schoonheidswedstrijd voor de toekenning van de zes WiMAX-licenties (vier in 3,5 GHz en twee in 10 GHz).

Belgacom zegt het dossier te bestuderen. Bij Telenet is te horen dat het interesse heeft in alle mobiele breedbandtoepassingen, maar dat de modaliteiten van de schoonheidswedstrijd nog worden onderzocht. Ook Base is geïnteresseerd en bekijkt de voorwaarden.

De schoonheidswedstrijd (“beauty contest”) wordt door het BIPT georganiseerd in het voorjaar van 2009. De licenties zullen worden toegekend op een objectieve basis. De prijs van de frequenties wordt afhankelijk van de investeringen die een operator doet in België. Hoe meer investeringen, hoe goedkoper de licentie, zo zei minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen, Vincent Van Quickenborne, bij de aankondiging van de wedstrijd voor de toekenning van de zes WiMAX-licenties.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content