Mobistar lanceert 4G in Brussel met bijna volledige dekking buitenshuis

* © BELGA

Mobistar heeft zijn 4G-netwerk in Brussel geactiveerd. Buitenshuis garandeert de telecomoperator een dekking van 96 procent, binnenshuis van 53 procent.

Mobistar heeft, zoals aangekondigd, als derde grote telecomoperator zijn 4G-netwerk in Brussel gelanceerd. De technologie zal, althans buitenshuis, meteen beschikbaar zijn op zo goed als het volledige grondgebied van het hoofdstedelijk gewest, zei CEO Jean-Marc Harion.

Ook voor Telenet-klanten

Alle Mobistar-klanten met een datatariefplan (en een compatibel toestel) zullen vanaf nu in Brussel gebruik kunnen maken van 4G, een technologie die het mogelijk maakt om sneller mobiel te surfen. Ook voor de klanten van Telenet en VOO, die gebruik maken van het Mobistar-netwerk, is de technologie beschikbaar.

In alle 19 Brusselse gemeenten

4G wordt door Mobistar meteen in alle negentien Brusselse gemeenten uitgerold. De telecomoperator zegt buitenshuis een dekking van 96 procent te kunnen garanderen. Binnenin de gebouwen gaat het om 53 procent.

Indoor- en outdoordekking

Daarmee zijn nu de grote drie Belgische telecomoperatoren met 4G aanwezig in het hoofdstelijk gewest. Proximus, dat zijn 4G-netwerk in Brussel al in februari gelanceerd had, zegt momenteel 66 procent van de Brusselse bevolking te bereiken. Base, dat dinsdag tot die stap overging, zit aan 56 procent. Die twee telecomoperatoren maken geen onderscheid tussen indoor- en outdoordekking.

“Niet wachten op de politiek”

Opvallend is dat Proximus, Base en Mobistar hun 4G-netwerk in de hoofdstad hebben kunnen uitrollen nog voordat de uitvoeringsbesluiten geïmplementeerd werden waarin de stralingsnorm wordt opgetrokken van 3 tot 6 volt per meter. Die versoepeling werd eind januari wel goedgekeurd door het Brusselse parlement, maar de concrete invoering ervan laat op zich wachten.

“We wilden niet wachten op de politiek om over te gaan tot de lancering”, aldus Harion. Hij benadrukt dat de kwaliteit van het 4G-netwerk zal toenemen van zodra de uitvoeringsbesluiten effectief van kracht worden. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content