Mobistar lanceert digitale tv (update)

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Vanaf 8 oktober biedt Mobistar het langverwachte televisieaanbod aan. ‘Mobistar TV’ combineert satelliet-tv met dvb-t en iptv-signalen.

Vanaf 8 oktober biedt Mobistar het langverwachte televisieaanbod aan. ‘Mobistar TV’ combineert satelliet-tv met dvb-t en iptv-signalen.

Mobistar biedt digitale televisie aan als een onderdeel van een gecombineerd pakket met ook mobiele en vaste telefonie, mobiel internet en ongelimiteerd vast internet. Dit ‘Starpack’ is vanaf 8 oktober verkrijgbaar in alle Mobistar-centers, aan 55 euro per maand – installatie en huur van de decoder inbegrepen.

Met het aanbod legt Mobistar de nadruk op de mogelijkheid om dezelfde content te kunnen bekijken, opnemen en beheren via zowel een traditionele televisie, als een pc of smartphone. In het hart van de opstelling staat een decoder (de ‘Livebox 2.0′ van Sagem) die zowel satellietsignalen (dvb-s), digitale ether (dvb-t) als iptv-signalen kan opvangen. De decoder beschikt over een verwisselbare harde schijf van 320 GB – goed voor 200 uur aan opgenomen programma’s – en is ook wifi/dlna-compatibel.

Al in februari kondigde Mobistar de lancering van digitale televisie aan. Toen beloofde het bedrijf klaar te zullen zijn “tegen de zomer”.

Update

Op een persconferentie gaf Mobistar meer tekst en uitleg. De eigenlijke live tv-signalen worden aangeleverd door het Luxemburgse M7 (dat ook al TV-Vlaanderen bedient) en SES Astra en binnengehaald via een satellietontvanger. “Die wordt door ons geïnstalleerd en gekoppeld aan de decoder van Sagemcom en aan de Livebox”, zegt ceo Benoit Scheen. Voor het access control gedeelte staat Viaccess in, waarbij het tv-platform door de Nederlandse Stream Group beheerd wordt. De enige Belgische partner in het verhaal is Telemak, gespecialiseerd in streaming oplossingen. Zij leveren onder meer de elektronische tv-gids aan (met gegevens van Magnet), en werken ook het video on demand gedeelte verder uit dat binnenkort geopend wordt.

Mobistar wil zich verder onderscheiden van de concurrentie door enkele extra’s te bieden. Zo kun je de harde schijf uit de tv-decoder halen en vervangen door een ander exemplaar – online aan te kopen (79 euro) of via een Mobistar Center. “Op die manier bewaar je je volledige collectie tv-programma’s die je reeds opgenomen hebt”, legt Benoit Scheen uit die er nu graag op wijst dat “Mobistar de enige ‘6-play’ aanbieder in België is. We zijn niet langer een mobiele operator.” Ook de mogelijkheid om de iPhone als afstandsbediening te gebruiken, is een surplus.

In de komende maanden wordt de dienst verder uitgebreid met onder meer een ‘rode knop’ voor digitale tv, extra multimedia content via dlna, en een eigen app store.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content