Mobistar mag Versatel overnemen

Mobistar mag de zakelijke tak van KPN België, het gewezen Versatel, overnemen. De raad voor de mededinging heeft de overname voorwaardelijk goedgekeurd, zo meldt De Tijd.

Mobistar mag de zakelijke tak van KPN België, het gewezen Versatel, overnemen. De raad voor de mededinging heeft de overname voorwaardelijk goedgekeurd, zo meldt De Tijd.

Mobistar maakte in november 2009 bekend dat het de zakelijke tak van KPN België zou overnemen. Mobistar betaalt 65 miljoen euro voor een glasvezelnetwerk van 1.800 kilometer, twee datacenters, 9.000 klanten en de groothandelsactiviteiten van Versatel. De 135 werknemers van Versatel stappen mee over.

Die deal krijgt nu dus het fiat van de raad voor de mededinging, op voorwaarde dat Mobistar naast de eigen groothandelsdiensten het groothandelsaanbod van Versatel blijft behouden gedurende achttien maanden. Dat aanbod moet gedurende die periode behouden blijven aan dezelfde voorwaarden als voor de overname. Mobistar had zelf dit voorstel gedaan aan de raad om de overname goedgekeurd te krijgen.

Het gaat over de doorverkoop van breedbandtoegang aan andere telecomoperatoren zonder eigen infrastructuur. Voor breedbandconnecties behouden deze telecomoperatoren de komende achttien maanden dus de keuze tussen het aanbod van Mobistar, Belgacom en Versatel.

Door die voorwaarde op te leggen wil de raad voor de mededinging verzekeren dat er concurrentie blijft bestaan op de groothandelsmarkt voor breedbandtoegang. “Het is immers onder meer deze concurrentie die een gevarieerd aanbod aan de eindgebruikers, ondernemingen en particulieren, mogelijk moet maken”, aldus de concurrentiewaakhond.

Voor alle duidelijkheid, de overname heeft geen betrekking op het aanbod van Base, de gsm-operator van KPN België, die particuliere gebruikers van diensten voorziet.

Bron: Belga/De Tijd

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content