Mobistar neemt telecomafdeling in Carrefour-hypermarkten over

© belga

Mobistar gaat de telecomactiviteiten uitbaten in de Belgische hypermarkten van retailer Carrefour. Beide bedrijven sloten daarvoor een overeenkomst, deelde de telecomoperator mee.

Tot vorige maand was Your Call nog verantwoordelijk voor telecomactiviteiten in de 33 hypermarkten, maar dat bedrijf ging failliet.

“Mobistar neemt de uitbating van telecomactiviteiten binnen de Carrefour hypermarkten in België over en versterkt hierdoor haar samenwerking met Carrefour die sinds 2000 erg goed verloopt”, luidt het in een persmedeling.

Het is de bedoeling dat Mobistar zoveel mogelijk werknemers overneemt van Your Call. Daarvoor sloot de telecomoperator een akkoord af met HR partner Tempo Team Professionals. De aanwervingen verlopen naar verluidt ‘vlot’.

Mobistar en Carrefour maken zich sterk dat de telecomafdelingen van de meeste hypermarkten tegen volgende week opnieuw operationeel zullen zijn.

Mobistar stelt dat haar distributiestrategie meer controle over de distributiekanalen beoogt. Sinds de nieuwe telecomwet, die overstappen van operator veel gemakkelijker maakt, is de rol van de distributie ‘grondig gewijzigd’, klinkt het. Daarom oriënteert het bedrijf de verkoopkanalen meer naar klantenervaring en service. In het verleden lag de focus in de eerste plaats op het verwerven van nieuwe klanten, luidt het. (BO)

Partner Content