Mobistar-omzet bij bedrijven stabiel

Luc Blyaert was hoofdredacteur bij Data News

Mobistar haalde in het bedrijfssegment in het eerste half jaar …

Mobistar haalde in het bedrijfssegment in het eerste half jaar een omzet van 211 miljoen euro. Dat is evenveel als vorig jaar. Ook hier voelde het de impact van de daling van de roamingtarieven.

Mobistar ceo Jean-Marc Harion gaf begin dit jaar nog aan dat hij zijn 10 procent marktaandeel in de bedrijvenmarkt de komende jaren wou verdubbelen. Daar is hij vooralsnog in de eerste jaarhelft niet in geslaagd. De omzet bleef stabiel op 211 miljoen euro. Mobistar heeft vorig jaar wel het contract gewonnen bij BNP Paribas. Die sim-kaarten worden nu overgezet. En in mei haalde het bij het Brussels Gewest het tienjarige contract binnen voor Irisnet. Het zal het netwerk beheren van ongeveer 200km glasvezel waarop 122 instellingen aangesloten zijn. Het gaat tevens om zo’n 9.000 gsm-kaarten.

Opvallend is dat in het tweede trimester van dit jaar 48.000 van de 55.000 nieuwe Mobistar abonnees afkomstig waren van mvno’s zoals Telenet. De kabeloperator heeft zoals bekend een contract bij Mobistar tot 2017. Ook met de Waalse kabeloperator Voo is het contract getekend. Naar verwachting worden eind dit jaar, begin 2013 de eerste klanten opgetekend. En met het Brusselse Numéricable is er eveneens een akkoord. Over de gesprekken van Telenet en Base en wat dat in zal houden voor Mobistar wou de topman niet veel kwijt: “Que sera sera”.

Overigens nemen de inkomsten van mobiele data nog steeds toe en staan ze nu met 255 miljoen euro al voor 42 procent van de totale omzet in mobiele diensten. Mobiele datadiensten afkomstig van een smartphone, tablet of laptop groeiden van 11 naar 13 van de totale mobiele omzet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content