Mobistar onderzoekt televisieaanbod op het vaste netwerk

Mobistar is bezig met een denkoefening over de lancering van tv op het vaste net.

Mobistar is bezig met een denkoefening over de lancering van tv op het vaste net.

Dat heeft Benoit Scheen, de gedelegeerd bestuurder van het gsm-bedrijf, gezegd in de marge van de Benelux Telecom Day van de bank-verzekeraar ING. Het bericht staat te lezen in De Tijd.

Mobistar is actief in telefonie en internet, maar amper in televisie. Om mee te kunnen met de concurrentie, die almaar meer inzet op de combinatie van de drie domeinen, is de gsm-operator al een tijd bezig met een strategische oefening over een uitbreiding van zijn rol op de tv-markt. Die beperkt zich nu tot het uitzenden van enkele tientallen tv-stations voor ontvangst op de gsm. Maar daar zijn slechts een paar tienduizenden klanten geïnteresseerd in.

Volgens de Mobistar-topman moet het denkwerk over twee tot drie maanden een antwoord opleveren. Volgens De Tijd houden waarnemers er rekening mee dat de Bel20’er de kwestie ter sprake brengt tijdens de onderhandelingen met Telenet over een nieuw mobiel akkoord.

Scheen wou bij ING niet kwijt hoeveel iPhones, de hippe telefoon van Apple die het exclusief mag verkopen in België, al aan de man gebracht zijn. De cijfers liggen in elk geval boven verwachting. Nog deze maand wordt de verkoop uitgebreid naar andere kanalen zoals Fnac en Media Markt. Ook de laptops die Mobistar sinds kort verkoopt, slaan zeer goed aan.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content