Mobistar: “Overname Base door Telenet verandert niets aan de strategie”

* © BELGA

De overname van gsm-operator Base door Telenet “verandert niets aan Mobistars strategie en bevestigt de relevantie van haar ambitie om een convergente operator (met digitale televisie en internet, nvdr) te worden, zowel op de residentiële als op de professionele markt”. Dat meldt Mobistar donderdag voorbeurs bij de publicatie van de cijfers voor het eerste kwartaal. De omzet ging lager, de winst hoger.

Mobistar wijst erop dat de overeenkomst met Telenet tot eind 2017 loopt. “Volgens de informatie gepubliceerd door Telenet, is het bedrijf niet van plan om deze overeenkomst te onderbreken voor haar officiële einde.”

Telenet maakt voor het mobiele aanbod immers gebruik van het Mobistar-netwerk. Het aantal sims voor operatoren die gebruik maken van het Mobistar-netwerk (mvno) in België, Telenet is de grootste klant, steeg in het eerste kwartaal wel met 30,5 procent tot 1,7 miljoen. Bij de, eigen, actieve klanten was er een daling met 2,2 procent tot zowat 3 miljoen simkaarten.

De geconsolideerde omzet ging in januari-maart 4,3 procent lager tot 303,4 miljoen euro. Zelf wijst het bedrijf op de “progressieve stabilisatie van de omzet uit telefonie”: -2,8 procent tot 270,3 miljoen euro. “Dat resultaat bevestigt opnieuw de verbeterende tendens in de inkomsten, en brengt Mobistar opnieuw een stap dichter bij een positieve inkomstengroei.” De nettowinst ging 28,6 procent hoger tot 11,8 miljoen euro.

4G

Het bedrijf bevestigt de vooruitzichten en hamert tot slot op het 4G-netwerk. Het 4G-postpaid-klantenbestand ging er tegenover het slotkwartaal van vorig jaar met 19 procent op vooruit. “Reeds 1 op 4 postpaid-klanten maakt gebruik van 4G.” (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content