Mobistar promoot surfen via het gsm-netwerk

Mobistar gaat door met zijn oorlog tegen de vaste lijn. Na de formules voor goedkoper mobiel bellen thuis, komt de Frans-Belgische operator nu met een origineel aanbod voor goedkoper surfen. Integraal via het gsm-netwerk.

Mobistar Internet Everywhere kost van 5 euro per maand aan abonnement, plus 1 euro per dag dat je effectief surft. De prijs is btw in. Het aanbod staat open voor niet-Mobistar klanten.

Volgens woordvoerster Patti Verdoodt mikt Mobistar met zijn Internet Everywhere op de occasionele gebruiker. De formule dekt 1 Gigabyte trafiek per maand. Dat is voldoende voor email en matig surfen, maar niet voor het zware werk.

De usb-modem komt van Option en de prijs van die dingen kan ‘light’-gebruikers afschrikken: 219 euro, btw in. Mobistar-abonnees krijgen de modem voor 119 euro als ze een jaarabonnement nemen.

Internet Everywhere is volgens Patti Verdoodt niet voor zakelijk gebruik bedoeld, maar de usb-modem is eenvoudig mee te nemen en levert voor relatief weinig geld een internetaansluiting binnen geheel België, onafhankelijk van hotspots.

De downloadsnelheid varieert van een theoretisch maximum van 384 kilobit per seconde op het Edge-netwerk tot dito 3,6 megabit per seconde over 3G. Edge van Mobistar is op alle plekken met gsm-dekking beschikbaar, 3G niet.

Ook Proximus vermarkt usb-modems voor surfen via het internet, maar enkel in formules voor zakelijke gebruikers. Hun Vodafone Mobile Connect usb-modem komt van Huawei (239 euro, btw in).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content