Mobistar rijft nieuw Vlaams telefoniecontract binnen

Niet alleen mobiele telefonie bij de Vlaamse overheid, maar ook de vaste telefonie zal binnenkort via Mobistar gaan. Over 4 jaar haalt Mobistar minstens 17,2 miljoen euro binnen.

Niet alleen mobiele telefonie bij de Vlaamse overheid, maar ook de vaste telefonie zal binnenkort via Mobistar gaan. Over 4 jaar haalt Mobistar minstens 17,2 miljoen euro binnen.

Vlaams minister van Bestuurszaken Geert Bourgeois heeft een nieuw contract gesloten voor telefoniediensten van de Vlaamse overheid, aangezien de huidige contracten voor vaste telefonie (met Belgacom) en voor mobiele telefonie (met Mobistar) midden september aflopen. Voor de eerste keer gebeurt dat, zowel voor de mobiele als voor de vaste telefonie, volledig met Mobistar.

De overeenkomst geldt voor de 13 Vlaamse ministeries en de kabinetten van de Vlaamse ministers, de intern en extern verzelfstandigde agentschappen (IVA’s en EVA’s), de strategische adviesraden en het Vlaams Parlement.

Volgens berekeningen op basis van het huidige verbruik van de ministeries en de kabinetten (op jaarbasis 14 miljoen gesprekken voor vaste telefonie en 5 miljoen voor mobiele telefonie), kosten de telefoniediensten voor de verschillende diensten de komende vier jaar in totaal 9,6 miljoen euro voor vaste spraaktelefonie en 7,6 miljoen euro voor mobiele spraaktechnologie en mobiele datacommunicatie. “Dat betekent een jaarlijkse besparing van 1,65 miljoen euro, of 6,6 miljoen euro voor de totale contractduur,” klinkt het in een persbericht.

De effectieve kostprijs van het contract is echter afhankelijk van de concrete afname van diensten. “Maar met behulp van gedetailleerde elektronische factuurrapporten zal de Vlaamse overheid de kosten beter kunnen opvolgen en beheersen. Voor de mobiele telefonie worden daarenboven uitgebreide filtering- en blokkeringsmechanismen aangeboden om preventief de kosten onder controle te houden.”

De overgang tussen de oude en de nieuwe dienstverlener gebeurt stapsgewijs. De komende 6 maanden neemt Mobistar stukje bij beetje de telefonische dienstverlening over van Belgacom.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content