Mobistar TV komt niet van de grond

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Mobistar schrapt de oorspronkelijke doelstelling van 50.000 klanten tegen eind dit jaar.

Mobistar schrapt de oorspronkelijke doelstelling van 50.000 klanten tegen eind dit jaar.

Dat meldt De Tijd. We zijn één jaar na de lancering van de televisiedienst van Mobistar, een systeem op basis van een schotelantenne. Het totale aantal Mobistar TV-klanten ligt vandaag op 26.643. Daarmee zal de doelstelling van 50.000 klanten voor het tv-aanbod tegen eind dit jaar niet gehaald worden. Mobistar hoopt nu op het streefcijfer van 35.000 klanten.

Mobistar publiceerde vandaag zijn resultaten voor het derde kwartaal en ook die zijn niet denderend. De omzet daalt met 2,3 procent 405,2 miljoen euro. De bedrijfskasstroom zakt 4,7 procent tot 130,2 miljoen euro. De nettowinst ligt 4 procent lager en klokt zo af op 52,3 miljoen euro.

Nog steeds zegt Mobistar hinder te ondervinden van de lagere terminatie- en roamingtarieven die door Europa worden opgelegd. Ook de daling van de verkoop van mobiele toestellen zou meespelen. Mobistar denkt dat de latere lancering van enkele high-end smartphones daarmee te maken heeft, naast de gesubsidieerde aanbiedingen (goedkope smartphones gekoppeld aan een abonnement) van de concurrentie. Mobistar zegt dat spelletje niet te willen meespelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content