Mobistar verhoogt winstverwachting

© Belga

Mobistar heeft zijn winstverwachting voor heel 2014 verhoogd: het telecombedrijf gaat nu uit van een winst voor intresten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen (ebitda) van 260 tot 280 miljoen euro, tegen gemiddeld 268 miljoen voordien. Mobistar is er in het derde kwartaal in geslaagd zijn klantenbestand weer te doen groeien.

Ook in het tweede kwartaal boekte Mobistar al een beter financieel resultaat dan verwacht, maar het bedrijf had het moeilijk om nieuwe klanten aan te trekken. In het eerste kwartaal daalde het klantenbestand zelfs.

Die trend lijkt nu gekeerd. Bij de retailklanten kwamen er sinds einde juni 55.267 bij. Het bedrijf verwijst hiervoor naar de inspanningen die het heeft gedaan in zijn 4G-netwerk, voor snel mobiel internet. “Dit krijgt ook steeds meer erkenning van de Belgische consumenten”, luidt het.

De gemiddelde inkomsten per klant (ARPU) bleven in het derde kwartaal stabiel op 23,9 euro per maand. Over de eerste negen maanden boekte het bedrijf een omzet van 934 miljoen euro en een ebitda-winst van 218 miljoen euro. Dat is beter dan analisten hadden verwacht. Mobistar verhoogt dan ook zijn winstverwachting voor het volledige boekjaar. (Belga)

Partner Content