Mobistar wapent zich voor nieuw tv-avontuur

Mobistar plant dit jaar nog terug te keren met een aanbod voor tv en vast internet. Op IBC2014 stelt het de partners voor die dat mee gaan verwezelijken.

Mobistar plant dit jaar nog terug te keren met een aanbod voor tv en vast internet. Op IBC2014 stelt het de partners voor die dat mee gaan verwezelijken. Het gaat om Alpha Networks, Zappware en Siligence. Eerstgenoemde levert de systemen voor het beheer van de interactieve tv-diensten. Ook wordt Alpha Networks de volledige systeemintegrator voor het tv-aanbod van Mobistar.

Zappware levert de gebruikersinterfaces en dit zowel op de kabeldecoder als voor tablets, smartphones en pc’s, wat er meteen op wijst dat het tv-aanbod van Mobistar op meerdere schermen mikt. Siligence staat in voor de decoders die volgens de operator future-proof zijn. Of met andere woorden: ze kunnen langer dan vijf jaar mee.

Mobistar begon in 2010 al met een tv-aanbod via satelliet. Dat kon echt weinig klanten bekoren waarna het aanbod in mei 2013 werd stopgezet. Ook een eerder aanbod van breedband internet op basis van DSL-technologie brak weinig potten. Maar al van bij de stopzetting mikte het bedrijf er echter op om terug te keren zodra een gelijkaardig aanbod via de kabel regulatorisch mogelijk was.

Dat moment is intussen aangebroken. Mobistar gaat als een van de eerste niet-kabelspelers in Europa gebruik maken van een gereguleerde kabelnetwerken, in dit geval die van Telenet en Voo. Begin dit jaar betaalde het daarvoor al 1,2 miljoen euro om toegang te krijgen tot de netwerken.

Een consumentenprijs voor de tv-diensten en het nieuwe vaste internetaanbod is er nog niet. Dat wordt waarschijnlijk tijdens of vlak voor de lancering later dit jaar bekendgemaakt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content