Mobistar wijzigt prepaid en postpaid aanbod

In alle stilte past Mobistar zijn dierentuin-abonnementen aan. Opmerkelijk krijg je bij Dolfijn voortaan minder data. Panters krijgen meer volume, maar betalen daar ook meer voor.

Veel logica zit er niet in de prijswijzigingen. Zo valt nergens te lezen wat er precies verandert en waarom dat zo is. De Tijd, dat de prijsverschuivingen als eerste opmerkte, wijst er op dat de Eekhoorn-formules voortaan enkel nog beschikbaar zijn als prepaidformule.

Op basis van enkele eerdere abonnementswijzigingen van Mobistar probeert onze redactie te reconstrueren welke tarieven zijn gewijzigd. Daarbij leren we dat sommige abonnementen plots minder waar voor hetzelfde geld bieden.

Zo kreeg je bij Dolfijn 15 (15 euro per maand) tot voor kort twee uur belplezier en 500 mb data. Vandaag is dat maar één uur en 250 mb. Bij de formules aan 20 en 25 euro krijg je wel 2,5 uur beltijd.

Met Kangoeroe 20 (20 euro per maand) mag je voortaan vier uur bellen, een verdubbeling van het oude aanbod. Het aantal gratis smsjes stijgt van 100 naar 500.

Panter: Meer volume voor meer geld

Bij de Panter-abonnementen wordt Panter 30 vervangen door Panter 35, met een gelijkaardige stijging van 30 naar 35 euro. stijgt het aantal belminuten van 180 naar 210 per maand. Het datavolume stijgt van 500 megabyte naar 2 gb. Panter 45 krijgt voortaan 330 belminuten (vroeger 300 minuten) en 3 gb in plaats van 500 mb.

Opmerkelijk hier is dat Panter 60 uit het aanbod verdwijnt. Hier kreeg je 420 minuten en 1 gigabyte dataverkeer. Panter 75, onbeperkt bellen, smsen en tot 5 gb surfen blijft schijnbaar ongewijzigd aan 75 euro per maand.

Het lijkt er op dat Mobistar zijn abonnementen verder verfijnt, maar tegelijk een aantal goedkopere abonnementen, zoals Dolfijn 15, inperkt om die klanten vlotter naar een duurder abonnement te laten gaan. Hetzelfde valt te zeggen over de formules van panter. Je krijgt meer data maar betaalt daar ook meer voor.

We hebben Mobistar gecontacteerd voor meer uitleg over de prijswijzigingen maar kregen vooralsnog geen reactie over de reden van de aanpassingen. Vermoedelijk blijven de tariefvoorwaarden van bestaande klanten wel ongewijzigd.

Update:

Mobistar bevestigt de prijswijzigingen maar benadrukt dat elk abonnement vanaf 25 euro per maand onbeperkt bellen naar Mobistar-klanten toelaat. Volgens het bedrijf gaat het om 3,5 miljoen klanten of zo’n 50 procent van alle gesprekken van de eigen klanten.

Het aanbod van Dolfijn 15 biedt een uur minder omdat het originele abonnement eigenlijk een tijdelijke promotie was. Wel kunnen klanten met de huidige Dolfijn 15 onbeperkt op Twitter en Facebook.

Dolfijn 25 krijgt voortaan 2,5 uur beltijd in plaats van 3 uur. Maar Mobistar compenseert dit doordat bellen naar andere Mobistar-klanten voortaan gratis is.

Eerder schreven we dat de huidige tarieven vermoedelijk enkel tellen voor nieuwe klanten. Dat klopt niet. Mobistar bevestigt dat iedereen automatisch de nieuwe abonnementsvoorwaarden krijgt.

Tot slot is heel de beestenboel (Eekhoorn, Dolfijn, Kangoeroe, Panter) voortaan ook beschikbaar in een prepaidversie. Tegelijk krijgt wie intekent op een abonnement van zes maanden 20 procent korting zo lang hij of zij klant is bij het bedrijf.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content