Mobistar wil “beste 4G-netwerk van België”

Mobistar zal de komende drie jaar 150 miljoen euro investeren om de uitrol van het 4G-netwerk te versnellen, een technologie die mobiel internet een stuk sneller maakt. De ambitie van Mobistar is niet geringer dan: “het beste 4G-netwerk in België” hebben tegen 2015. Dat verklaarde topman Jean-Marc Harion op een persconferentie.

Een groep van 500 gebruikers is 4G van Mobistar in Antwerpen en het Groothertogdom Luxemburg aan het uitproberen. Een datum voor de lancering voor alle klanten wilde Harion nog niet geven. “We willen vermijden te veel te beloven”, zei hij. “Eerst willen we een minimum aan dekking hebben.” Concurrent Belgacom verkoopt sinds kort wel al 4G aan het grote publiek, al is er maar in enkele steden een 4G-verbinding.

Vorige week gebruikte Belgacom-topman Didier Bellens nog scheldwoorden in een betoog tegen de strenge stralingsnormen in het Brusselse Gewest. Die maken het volgens de telecombedrijven onmogelijk om 4G aan te bieden in de hoofdstad. Volgens Bellens zegt Brussel “fuck you” tegen de mensen die 4G nodig hebben. “Ik ken geen scheldwoorden”, grapte Harion. Maar hij zei wel te hopen dat er nog een oplossing uit de bus komt.

Mobistar koestert in elk geval hoge verwachtingen rond 4G, dat volgens financieel directeur Werner De Laet “binnen vier à vijf jaar de norm zal worden voor mobiele telefonie”. Harion ziet een grote complementariteit tussen het vaste internet binnenshuis en 4G. Klantenervaringen in het 4G-proefproject wijzen volgens Mobistar uit dat 4G even snel is als een vaste internetverbinding. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content