Mobistarklanten krijgen vanaf 31 maart 4G

© Belga

Mobistar meldt dat zijn klanten vanaf 31 maart gebruik kunnen maken van het 4G-netwerk van de operator. In 270 steden en gemeenten komt er een volledige dekking voor minstens 50 procent van de bevolking, en bijna 800 steden en (deel)gemeenten krijgen outdoordekking.

Mobistar stelt het 4G-netwerk vanaf 31 maart ter beschikking van zowel zijn particuliere als zijn professionele klanten die “gebruikmaken van een tariefplan met mobiele data, zonder extra kosten”.

Behalve de 270 steden en gemeenten waarin minstens de helft van de bevolking zowel binnenshuis als buitenshuis gebruik kan maken van 4G, wordt de snelle dataverbinding ook gelanceerd in bijna 800 van de 2.616 Belgische steden en (deel)gemeenten. Minstens de helft van de bevolking van die steden en gemeenten zal buitenshuis via 4G kunnen surfen.

De operator voerde een enquête uit bij het testpubliek: 35 procent van de 750 deelnemers zegt met 4G een betere surfervaring te hebben dan met de vaste internetverbinding thuis.

Uit Ookla-testen blijkt dat Mobistar 47Mbps haalt voor downloadsnelheid. Voor Proximus is dat 30Mbps, en voor Base 22Mbps. Bij het uploaden haalt Mobistar snelheden van 20Mbps, tegenover 14 voor Proximus en 13 voor Base.

Mobistarklanten die vanaf 31 maart gebruik willen maken van 4G hebben daarvoor een compatibel toestel nodig.

Eind januari stelde Proximus zijn 4G-netwerk open voor alle klanten, en vorige maand deed ook Base dat. (Belga/MI)

Partner Content