Mobylla gebruikt nieuwe ‘in app’-authenticatie van Vasco

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

De Belgische specialist in enterprise mobility Mobylla is het eerste bedrijfje dat de nieuwe ‘in app’-authenticatiemethode van Vasco gebruikt om klanten veilig te laten inloggen.

De Belgische specialist in enterprise mobility Mobylla is het eerste bedrijfje dat de nieuwe ‘in app’-authenticatiemethode van Vasco gebruikt om klanten veilig te laten inloggen.

De Belgische security-specialist Vasco lanceert op het Mobile World Congress in Barcelona de ‘in app’-versie van zijn mydigipass.com-authenticatiemethode. Mobiele gebruikers die willen inloggen op een app waarbij ze hun identiteit moeten bewijzen, hoeven voortaan niet langer manueel te passeren langs het mydigipass.com-platform om een inlogcode te gaan ophalen.

Klanten en gebruikers hoeven met andere woorden niet langer te switchen tussen verschillende toepassingen (tussen mydigipass.com en de app waarop ze willen inloggen), en evenmin moeten ze nog een code copy-pasten om het inlogproces mogelijk te maken.

Na het klikken op de ‘secure connect button’ die vervat zit in de nieuwe oplossing, worden de gebruikers automatisch naar een Vasco-venster geleid waar ze hun pincode moeten ingeven. Daarna worden ze automatisch teruggebracht naar de app waarop ze willen inloggen, en krijgen ze toegang tot de content.

Met andere woorden kan het hele mydigipass.com-gebeuren voortaan binnenin de app van de afnemer afgewerkt worden, en gebeurt het authenticatieproces volledig in de backend.

De eerste klant die gebruik maakt van die nieuwe ‘in app’-authenticatiemethode, is de Belgische specialist in enterprise mobility Mobylla. Hij zal de toepassing gebruiken om klanten te laten inloggen op zijn mCloud-app.

“Gebruikers worden afgeschrikt wanneer ze ingewikkelde procedures moeten volgen om in te loggen op een applicatie”, vertelt ceo Payam Moini Tabatabai van Mobylla. “De nieuwe ‘in app’-versie van Vasco’s mydigipass.com-authenticatiemethode vergemakkelijkt alvast de authenticatie. Dat kunnen we alleen maar toejuichen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content