Moederbedrijf Facebook opent metaverse academie in Frankrijk

© Getty Images

Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook, gaat samen met een digitale opleidingsorganisatie een speciale ‘metaverse academie’ beginnen in Frankrijk. Nog voor het nieuwe academische jaar van start gaat moet de opleiding een feit zijn, aldus de bedrijven.

De metaverse wordt gezien als een van de belangrijkste grote technologische ontwikkelingen, en verwijst naar een digitale wereld die tot doel heeft het echte leven na te bootsen via augmented of virtual reality. Daarbij wordt het wereldwijde web van 2D naar 3D gebracht.

Het doel van de opleiding in het eerste jaar is om gratis ongeveer honderd studenten op te leiden in twee functies, gespecialiseerde technologie-ontwikkelaars en ondersteunende technici, zei Laurent Solly, vice-president van Meta voor Zuid-Europa. De persoonlijke lesmethode draait om projecten gericht op de 3D-wereld en interacties in de virtuele universums, voegde Frederic Bardeau toe. Hij is mede-oprichter en topman van Simplon, het Franse bedrijf dat samenwerkt met Meta.

Aandacht voor diversiteit

De metaverse academie, gevestigd in Parijs en andere steden zoals Lyon, Marseille en Nice, zal elk jaar twintig studenten per stad opleiden. Daarbij zal er bijzondere aandacht worden besteed aan diversiteit. Volgens Solly is het de bedoeling dat dertig procent van de eerste lichting vrouwen zijn.

In oktober 2021 zei Meta dat het van plan was om in vijf jaar tijd zo’n tienduizend banen in Europa te creëren om de metaverse op te bouwen, de nieuwe strategische prioriteit van de Amerikaanse technologiegigant. Volgens Meta zullen in de toekomst vaardigheden die werkgevers vragen van hun personeel nauw verbonden zijn met de metaverse.

Meta en Simplon denken dat tachtig procent van de banen die er in 2030 zullen zijn, nu nog niet zijn uitgevonden. Dat onderschrijft volgens hen de noodzaak om nu opleidingsprogramma’s te ontwikkelen.

Partner Content