Moederbedrijf Telenet trekt mobiele kaart

Liberty Global, dat 58 procent van Telenet bezit, wil voortaan in heel Europa meer inzetten op mobile.

Liberty Global, dat 58 procent van Telenet bezit, wil voortaan in heel Europa meer inzetten op mobile.

De Amerikaanse kabelgroep heeft Graeme Oxby aangesteld als hoofd van zijn Europese mobiele activiteiten. De voormalige baas van de afdeling Mobile & Home Phone van Virgin Media (in februari gekocht door Liberty Global) zal zich richten op het opzetten van mvno’s in Europa.

“In zijn nieuwe taak zal Graeme het mobiele netwerk van Liberty Global verder ontwikkelen om een full mvno operator te worden in meeste Europese landen”, zegt het bedrijf tegenover Reuters. Vandaag heeft het bedrijf al mobiele activiteiten in ons land, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

De benoeming is opmerkelijk in die zin dat Liberty Global totnogtoe weinig interesse toonde in de mobiele markt. Telenet is daarin een uitzondering. De Belgische kabelaar heeft al enkele jaren een overeenkomst met Mobistar en hanteert een eenvoudige tariefstructuur, wat in korte tijd voor meer dan een half miljoen abonnees zorgde. Mogelijk heeft Liberty Global daarin het licht gezien om nu meer in te zetten op mobile en Quadruple play.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content