Mogelijk kredietkaartgegevens gestolen bij Hyatt Hotels

Grand Hyatt Guangzhou. © Hyatt.

Hotelgroep Hyatt Hotels heeft malware op zijn betaalsystemen ontdekt die kredietkaartgegevens steelt. Gasten moeten waakzaam zijn voor verdachte aanrekeningen.

De hotelgroep meldde woensdag de inbraak die het zelf op 30 november had vastgesteld. Het bedrijf heeft op dit moment nog niet bevestigd of de malware ook effectief kredietkaartnummers heeft onderschept, hoe lang de infectie circuleerde en of alle 627 hotels van de keten zijn getroffen of niet.

In afwachting van meer duidelijkheid raadt het bedrijf voormalige gasten van de hotelketen aan dat ze hun kredietkaartafrekening in de gaten houden voor abnormale aanrekeningen. Het bedrijf werkt volgens Reuters onder meer samen met FireEye om de aanval te analyseren. Intussen zegt het wel dat de beveiliging is opgetrokken. Er is ook een hulppagina waar verdere info over de hack verschijnt. Al bevat die op dit moment nog geen extra info.

De hack volgt gelijkaardige aanvallen op betaalsystemen bij hotelketens. Zo werden recent ook de hotels van Hilton Worldwide Holdings, Starwood Hotels & Resorts en Tump Hotel Collection geïnfecteerd.

Maandag 28 en dinsdag 29 december lees je op Datanews.be de belangrijkste securityvoorspellingen voor het komende jaar. Ook daar merken verschillende specialisten op dat betaalverwerkingssystemen een populair doelwit zijn geworden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content