Mondial Telecom haalt 5,5 miljoen op

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Mondial Telecom heeft zijn kapitaal verhoogd met 5,5 miljoen euro. Philippe Bodson stapt in het bedrijf.

Mondial Telecom heeft zijn kapitaal verhoogd met meer dan 5,5 miljoen euro. De Waalse zakenman en investeerder Philippe Bodson stapt nu ook in het bedrijf.

Mondial Telecom – bij het bredere publiek beter bekend onder de merknaam Cherry – is een operator in vaste en mobiele telefonie. Het product Cherry – dat bijna exact een jaar geleden voorgesteld werd – wil via een combinatie van wifi (draadloos internet) en gsm de concurrentie aangaan met de grote Belgische mobiele operatoren.

Bovenop de bestaande investeerders – die met José Zurstrassen (ex-Skynet en Keytrade Bank) al niet van de minste waren – wordt Mondial Telecom nu ook versterkt met onder meer kapitaal van de investeringsmaatschappij van het Waals Gewest, de SRIW (Société d’Investissement de la Région Wallonne), en Philippe Bodson. Bodson (ex-Tractebel/Suez) investeert meer dan 1 miljoen euro en wordt een van de nieuwe bestuurders bij Mondial Telecom. De volledige kapitaalronde – opgezet door Semcap – is goed voor 5,5 miljoen euro. Mondial Telecom wil het verse geld aanwenden om de groei en internationale expansie te versnellen, met name via een wholesale-aanbod voor operatoren. Het doel is om de omzet in drie jaar tijd te verviervoudigen en het aantal werknemers te verdubbelen.

Er komen ook nieuwe versies aan van het Cherry-product. Dat is nodig, want Cherry moest toch wel afrekenen met kinderziektes. Oprichter en ceo Bernard de Burlin gelooft dat de nieuwe versie 2.0 het tij zal doen keren. In september moet die beschikbaar zijn voor smartphones met het Android- of Symbian-besturingssysteem. Later dit jaar zou er ook een versie voor iPhone komen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content