Mooie resultaten voor EMC Belux

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Daar waar het moederbedrijf de crisis al voelt, noteert de Belux-vestiging van EMC voor 2008 nog steeds puike resultaten.

Daar waar het moederbedrijf de crisis al voelt, noteert de Belux-vestiging van EMC voor 2008 nog steeds puike resultaten.

In vergelijking met 2007 nam de omzet van de verkoop- en dienstenkantoren in Zaventem en Hamm licht toe. De verkoop van EMC-software voor back-up, recovery en archivering van informatie steeg in 2008 met 225 procent ten opzichte van het jaar voordien. De omzet in ip-gebaseerde opslagsystemen verdubbelde. De verkoop van software om de it-infrastructuur geautomatiseerd te beheren, nam toe met 78 procent. RSA Security, de beveiligingsafdeling van EMC, zag zijn verkoop stijgen met 28 procent. Ook de dienstenafdeling van EMC deed het uitstekend, met een omzetgroei van 13 procent vergeleken met 2007. Het bedrijf tekende 95 nieuwe klanten in onze contreien.

Voor 2009 geeft EMC Belux enkel vooruitzichten op “een verdere stijging van het marktaandeel”. Dat wil bedrijf bekomen via “de verkoop van oplossingen waarmee bedrijven kunnen snijden in hun kosten en die een snel rendement opleveren en waarmee klanten hun bestaande it-infrastructuur efficiënter kunnen gebruiken”.

In het persbericht wordt geen melding gemaakt van [de sluiting van de Mechelse vestiging], die zich bezighield met ontwikkeling voor de Centera-technologie van EMC. 49 mensen moesten er vertrekken. In EMC Zaventem werken 135 mensen en in Hamm (Luxemburg) 33 mensen. VMware Belux telt nog eens 27 werknemers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content