Moslims geven vluchtelingenkinderen eten via app

Via een Arabische versie van de ShareTheMeal-app kunnen moslims nu vluchtelingenkinderen uit Syrië een jaar lang aan voedsel helpen.

De Arabische versie van de VN-app ShareTheMeal (deel de maaltijd) werd vandaag gelanceerd, bij het begin van de ramadan. Dat is traditioneel een moment waarop moslims worden aangemoedigd om een donatie te doen voor de armen, zakat, een van de vijf pijlers van de islam.

De app nodigt gebruikers uit om met een druk op de knop 50 (dollar)cent te doneren aan een maaltijd voor iemand met honger.

Voedselbon

De huidige campagne wil 1.400 kinderen tussen drie en vier jaar oud die gevlucht zijn uit Syrië en momenteel in een kamp in Beiroet verblijven, elke dag een maaltijd bezorgen gedurende een heel jaar.

Als iemand doneert via de app, krijgen de families van de kinderen een elektronische voedselbon.

De Engelse en Duitstalige versies van de app werden vorig jaar in november gelanceerd en hebben tot nu 5,5 miljoen maaltijden opgebracht die werden geschonken door 500.000 gebruikers.

Eerdere campagnes voedden al schoolkinderen in Lesotho, vluchtelingenkinderen in Jordanië, en zwangere en zogende vrouwen in Homs (Syrië).

(IPS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content