Motorola lanceert Moto X: een Google-smartphone die je kan personaliseren

© Motorola
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Mobieltjesbouwer Motorola Mobility heeft de Moto X gelanceerd, de eerste smartphone van het bedrijf sinds de overname door Google, die je kunt personaliseren met diverse kleuren en materialen.

Volgens het financiële persagentschap Bloomberg heeft Google het moeilijk om de waarde van de overname van Motorola, die vorig jaar 12,5 miljard dollar kostte, te bewijzen. Motorola vertegenwoordigde tijdens het eerste kwartaal van dit jaar namelijk maar een heel klein deel van de smartphonemarkt, die gedomineerd wordt door Samsung en Apple.

Herlancering van Motorola

Maar de Moto X, de eerste smartphone van het bedrijf onder de hoede van Google, moet die positie op de smartphonemarkt verstevigen. “Dit is een herlancering van Motorola”, zei Dennis Woodside, CEO van Motorola Mobility, bij de lancering van de smartphone.

De Moto X heeft een 4,7-inch scherm met een resolutie van 1.280 bij 720 pixels, een dualcore-processor met een kloksnelheid van 1,7 GHz, een camera van 10 megapixels vooraan en een van 2 megapixels achteraan, een werkgeheugen van 2 GB en een batterijvermogen van 2.200 mAh. De smartphone verschijnt in twee uitvoeringen met een respectievelijke opslagcapaciteit van 16 GB en 32 GB.

Personaliseren

Een mid-range toestel, dus. Opmerkelijk is wel dat de gebruiker zijn Moto X kan personaliseren via het onlineplatform Moto Maker. De kleuren van de voor- en achterkant en van de toetsen en de lensring kunnen aangepast worden, en er valt te kiezen uit verschillende materiaalsoorten, zoals een houten achterkant. Ook een inscriptie toevoegen behoort tot de mogelijkheden. In totaal zijn er 504 verschillende combinaties mogelijk.

“OK, Google Now”

Tot slot is ook de stembesturingsfunctie Google Now geïntegreerd in de Moto X, en die is handsfree te bedienen. Net als bij Google Glass, voer je een commando uit door eerst “OK Google Now” te fraseren en vervolgens een opdracht te geven, zoals een zoekopdracht, een notitie of een locatie.

Vanaf eind augustus, begin september is het toestel verkrijgbaar in de Verenigde Staten, Canada en Latijns-Amerika voor 200 dollar (150 euro). De smartphone wordt vervaardigd in het Amerikaanse Texas, in een voormalige Nokia-fabriek. (MI/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content