Motorola zet zwaar in op Android

De Amerikaanse fabrikant van mobiele telefoons Motorola vergroot zijn team dat besturingssysteem Android verder ontwikkelt.

De Amerikaanse fabrikant van mobiele telefoons Motorola vergroot zijn team dat besturingssysteem Android verder ontwikkelt.

Mobieltjesfabrikant Motorola breidt zijn Android-team uit van 50 tot 350 mensen. Daarmee toont het Amerikaanse bedrijf zijn toewijding aan het opensourcebesturingssysteem voor mobiele telefoons. Motorola is vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van Android via de Open Handset Alliance.

Ook ondernemingen als Nokia en Verizon stellen veel medewerkers beschikbaar voor de toepassing van Android in hun toestellen. Dat is opmerkelijk, omdat geen van beide bedrijven officieel deelnemen in de Open Handset Alliance. Bovendien heeft Nokia zijn eigen platform Symbian, waarin de Finnen enig aandeelhouder zijn.

Het eerste toestel waarop het besturingssysteem draait, de HTC G1, verschijnt op 22 oktober in de winkelrekken van de Amerikaanse aanbieder T-Mobile USA. De inspanningen van Motorola, Nokia en Verizon tonen dat andere fabrikanten en aanbieders Android ook groots gaan aanbieden. LG en Samsung gaven al eerder te kennen hun eerste Android-telefoons begin 2009 op de markt te brengen.

Zakelijk gebruik van de telefoon is nog niet zo interessant. De smartphone kan niet gekoppeld worden aan Microsoft Exchange. Google denkt dat de applicatie die de koppeling maakt echter snel geschreven gaat worden. Deze applicatie wordt dan verkocht via de Android Market. Ook ondersteunt de Android-telefoon geen Bluetooth.

In samenwerking met Computable

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content