MSC besteedt ict-beheer uit aan Cegeka

Ict-dienstenleverancier Cegeka zal de volgende vijf jaar de volledige it-infrastructuur beheren van de rederij MSC Belgium.

Ict-dienstenleverancier Cegeka zal de volgende vijf jaar de volledige it-infrastructuur beheren van de rederij MSC Belgium.

De deal omvat 290 werkplekken, datacenter- en opslagsystemen en het lokale en langeafstandsnetwerk. Cegeka is ook verantwoordelijk voor de toegang tot het internet, neemt ook de installatie van softwareprogramma’s voor zijn rekening en beheert de levenscyclus van de hardware. Gebruikers van MSC Belgium kunnen voortaan rekenen op de helpdesk van Cegeka voor bijstand.

Drie systeembeheerders van MSC treden in dienst bij Cegeka, maar blijven voorlopig in de kantoren van MSC werken. De it-infrastructuur van MSC wordt ondergebracht in de datacenters van Cegeka in Hasselt en Leuven.

Het contract levert MSC Belgium variabele informaticakosten op. “Cegeka rekent ons een prijs per werkplek aan. Naarmate het aantal computergebruikers toe- of afneemt, verandert ook de it-factuur. Dat lijkt me een heel eerlijke werkwijze”, zegt Marc Beerlandt, algemeen directeur van MSC Belgium, in een perscommuniqué. “Bovendien is het contract schaalbaar, op maat van onze groeiobjectieven.”

Voortaan zal Cegeka MSC Belgium dus kunnen adviseren om zijn computer- en serverpark te optimaliseren. Tegen 1 september 2010 worden zo bijvoorbeeld de desktops, laptops en servers vervangen voor een nieuwe periode van ten minste drie jaar.

Een waarde van het contract werd niet bekendgemaakt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content