Murdoch wil Google voor de rechter slepen

Mediatycoon Rupert Murdoch wil Google voor de rechter slepen, omdat de internetgigant niet betaalt voor het indexeren van News Corp.-bladen zoals de Wall Street Journal.

Mediatycoon Rupert Murdoch wil Google voor de rechter slepen, omdat de internetgigant niet betaalt voor het indexeren van News Corp.-bladen zoals de Wall Street Journal.

Volgens New York magazine heeft Murdoch het helemaal gehad met het feit dat Google reclame-inkomsten binnenhaalt rond nieuwsfaciliteiten van zijn bedrijf, zonder daarvoor een redelijk bedrag op tafel te leggen.

[In het bewuste artikel] gooit Google News-baas Josh Cohen de stok in het hoenderhok door te stellen dat zijn bedrijf nooit zal betalen voor het indexeren van nieuws. Murdoch van zijn kant, zou een rechtszaak willen beginnen tegen de internetgigant, nu de laatste gesprekken tussen beide partijen op niets lijken uit te draaien.

De strijd tussen de mediamagnaat en Google is al langer aan de gang. Een strijd die Murdoch [recht in de armen van Microsoft] dreef, dat met zijn zoekmachine Bing wel bereid is om een duit in het News Corp.-zakje te doen.

De Australiër ging zelfs zo ver dat hij Google wilde verbieden om de inhoud van zijn bladen te indexeren, opdat deze alleen via Bing te vinden zouden zijn.

Google heeft intussen de mogelijkheid gecreëerd om nieuws van deze of gene uitgever niet te laten verschijnen in de zoekresultaten. Logischerwijs heeft een dergelijke actie tot gevolg dat het verkeer dat via Google op de betreffende site belandt, sterk daalt.

Google zal allicht pas bereid gevonden worden om te betalen, wanneer verschillende uitgevers de indexering door Google weigeren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content