Musk werkt aan geheim masterplan voor Tesla

© Reuters

Topman van elektrische autobouwer Tesla Elon Musk werkt aan een zeer geheim tweede deel van een Tesla ‘meesterplan’. Dat heeft Musk laten weten op Twitter. De topman hoopt er later deze week meer over bekend te maken.

Vorige week meldde TechnoBuffalo dat Tesla binnenkort komt met een nieuwe versie van de zelfrijfunctie Autopilot. Mogelijk gaat die twee naar voren gerichte camera’s bevatten, die verkeerslichten kunnen herkennen en erop kunnen reageren, zonder dat de bestuurder iets hoeft te doen.

Met een Model S-auto van Tesla die op de automatische piloot reed, vond in mei in Florida een dodelijk ongeval plaats. Het voertuig botste op een aanhangwagen. De bestuurder kwam daarbij om het leven. Naar het ongeval vindt nog onderzoek plaats.

Eind juni werd bekend dat Tesla een bod heeft gedaan op zonne-energiebedrijf SolarCity. Beide bedrijven worden gecontroleerd door Musk. Over het besluit zei Musk dat Tesla-klanten in schone auto’s rijden. ”En ze kunnen onze batterijen gebruiken om efficiënter met energie om te gaan, maar ze hebben ook toegang nodig tot de meest duurzame energiebron die beschikbaar is: de zon.”

(anp, FT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content