Muziek-app Shazam laat zien welke liedjes populair zijn in jouw regio

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

De muziek-app Shazam, waarmee je al enige tijd liedjes kan identificeren, is geïntegreerd met Apple’s Kaarten-app. Dat betekent dat je voortaan kunt zien welke liedjes populair zijn in welke landen of steden.

In de vernieuwde iOS-app van Shazam kan je eenvoudig op een plattegrond zien welke songs waar aanslaan – in wereldsteden als New York, Parijs of Londen, maar even goed in Leuven, Vilvoorde of Turnhout. Om te bepalen welke nummers populair zijn, baseert Shazam zich op het aantal zoekopdrachten en tags.

Bakermat, Robin Thicke en Major Lazer In België zijn er momenteel drie songs ongemeen hot: Vandaag van Bakermat in en rond Antwerpen, Blurred Lines van Robin Thicke in het Brusselse en Watch Out For This van Major Lazer in Wallonië.

De populairste nummers worden met een icoontje in de vorm van een platenhoes op de kaart afgebeeld. Klik je op de hoesjes, dan kan je de nummers beluisteren en aankopen via iTunes.

Automatisch taggen Er is nog een tweede nieuwe functie beschikbaar in het vernieuwde Shazam. In plaats van dat je de Shazam-app moet openen om liedjes waarvan je de titel en uitvoerder wilt kennen te ’taggen’, doet de app dit tegenwoordig automatisch. Ben je bijvoorbeeld aan het rondsurfen of tv aan het kijken, dan blijft de app de liedjes die op de achtergrond spelen screenen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content