Muziek uit Spotify binnenkort te beluisteren in de wagen

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Autofabrikant Ford gaat de muziekdienst Spotify integreren in zijn Amerikaanse en later ook Europese wagens.

Het is de eerste deal die Spotify maakt met een autobouwer. Maar dat betekent niet dat Spotify de eerste muziekdienst is die de wagens van Ford bereikt – Rhapsody, Pandora, MOG en Amazon hebben eerder al muziekservices beschikbaar gemaakt voor Ford-bezitters, maar wel enkel in de VS.

De samenwerking tussen Ford en Spotify reikt verder dan enkel Amerika. De Zweedse streamingdienst voor muziek wordt namelijk ook geïntegreerd in de nieuwe Ford EcoSport, die later dit jaar Europa bereikt.

Spotify zal compatibel zijn met de SYNC AppLink-technologie van Ford, een spraakgestuurd connectiviteits- en infotainmentsysteem. Met je stem kan je dus de gewenste muziek laten afspelen, de shuffle-modus activeren, eigen roadtrip-playlists samenstellen en details over bepaalde liedjes opvragen. De SYNC-technologie herkent 19 verschillende talen, waaronder ook het Nederlands.

Tegen het einde van dit jaar hoopt Ford, met Spotify aan boord, 3,5 miljoen Europese wagens te kunnen uitrusten met het AppLink-systeem.

Spotify is beschikbaar in 17 landen waaronder België.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content