Mysterieuze Google-boten worden drijvende showrooms

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Google bouwt onder meer in de haven van San Francisco een drijvend platform. Dat wordt een showroom voor nieuwe producten waarmee de zoekgigant de Baai van San Francisco wil afgaan, denkt nieuwssite SFGate.

Onlangs werden twee in aanbouw zijnde vaartuigen van het bedrijf By and Large LLC opgemerkt in Amerikaanse havens, onder meer in San Francisco. Meteen deden geruchten de ronde dat het bedrijf aan Google toebehoort, en dat de drijvende platforms ofwel datacenters ofwel winkels worden.

De website SFGate – die havendocumenten kon inkijken – bevestigt dat By and Large LLC een bedrijf van Google is, en claimt ook te weten wat de zoekgigant precies aan het bouwen is in San Francisco: een drijvende showroom, waarmee de San Francisco Bay afgeschuimd zal worden om nieuwe producten te promoten aan enkele duizenden bezoekers per dag. Mogelijk is de veelbesproken slimme bril Google Glass één van die producten.

Het gaat waarschijnlijk om tijdelijke showrooms; op elkaar gestapelde zeecontainers die gemakkelijk afgebroken en weer opgebouwd kunnen worden.

Wanneer de in San Francisco gebouwde boot aan zijn rondvaart begint, is nog niet geweten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content