Na de iPhone, tijd voor de Google Phone

Geïnspireerd door het succes van de iPhone, werkt nu ook Google aan een revolutionair en trendy mobieltje.

Geïnspireerd door het succes van de iPhone, werkt nu ook Google aan een revolutionair en trendy mobieltje.

In 2007 werd er volop gespeculeerd over een flitsende gPhone van Google. Maar de internetgigant drukte de geruchten zelf de kop in door het mobielesoftwareplatform ‘Android’ en de ‘Open Handset Alliance’ aan te kondigen. Eerder dan zelf een gsm-toestel te bouwen, zou Google zich focussen op een open source mobiel besturingssysteem als backbone voor andere ontwikkelaars.

De Google-directie heeft nooit letterlijk gezegd dat ze het gPhone-project in de koelkast had gestopt. Maar toen Larry Page in november 2007 liet weten dat zijn bedrijf op dat ogenblik geen aankondiging zou doen over een nieuwe telefoon, stierven de geruchten langzaamaan uit.

Tot vandaag dus. In een gesprek met het filmblad Hollywood Reporter laten Google oprichters Larry Page, Sergei Brin en ceo Eric Schmidt immers optekenen dat “Google makes inroads with its own branded mobile phone as a replacement for the iPhone”.

Nu is een ‘branded mobile phone’ natuurlijk iets helemaal anders dan het Android project van Google. Sterker nog, de gereputeerde weblog TechCrunch meent zelfs te weten welk bedrijf de gPhone op dit eigenste ogenblik aan het ontwikkelen is. Het zou gaan om de Amerikaanse ‘Ammunition Design Group’, die eerder al computers en smarthphones ontwierp voor Palm, Dell en HP.

Pittig detail: Ammunition Design Group-oprichter Robert Brunner was tot 1997 directeur Industrial Design bij Apple Computers. In die hoedanigheid was hij de eindverantwoordelijke voor alle Apple productlijnen. Dat deze man nu zou werken aan een onmiddellijke concurrent voor de iPhone, is toch op zijn minst opmerkelijk.

Verschillende werknemers van Ammunition Design hebben intussen aan TechCrunch toevertrouwd dat de gPhone een uitzonderlijk mooi toestel wordt dat de gsm-industrie nogmaals op haar kop gaat zetten. Benieuwd of Google de iPhone successtory van Apple nog eens kan over doen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content