Naar een langer batterijleven voor de iPhone: Apple wil energieverbruik aanpassen aan uw gewoontes

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Apple wil de batterij van de iPhone langer laten meegaan. Niet door deze batterij krachtiger te maken, wel door een technologie te ontwikkelen die het energieverbruik van de iPhone afstemt op uw gewoontes.

Apple heeft twee patenten ingediend, schrijft Apple Insider. Eén daarvan beschrijft een nieuwe technologie die het energieverbruik van uw iPhone afstemt op uw gewoontes.

Wat dit concreet zou kunnen betekenen: gaat u op maandagavond steevast een potje zaalvoetballen of volleyballen, dan weet het toestel dit en zal het ervoor zorgen dat er minder energie wordt verbruikt door bijvoorbeeld de schermverlichting een beetje te dimmen of bepaalde functies meer op de achtergrond te laten draaien. Of: moet uw smartphone meestal op vrijdagavond opgeladen worden omdat u die dag buitenshuis bent geweest en geen stopcontact voorhanden hebt gehad, dan zal de iPhone het verbruik op dat moment proberen te beperken.

Het tweede patent heeft eveneens als opzet de batterijduur te verlengen, maar is uitsluitend gericht op apps. Hierbij wordt geanalyseerd welke toepassingen wanneer gebruikt worden. Als er apps zijn die u op bepaalde tijdstippen nooit gebruikt, dan zullen die op deze momenten enkel op de achtergrond draaien.

Zoals met alle Apple-patenten, is het nog maar de vraag of deze technologie er ooit komt. Al is daar volgens technologiesite Engadget in dit geval wel meer kans op dan bij veel andere patenten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content