Nano-sim kaarten voor iPhone 5 liggen klaar bij Belgische operatoren

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Zowel Promixmus, Mobistar, Base als Telenet hebben nano-simkaarten ingeslagen voor wanneer de iPhone 5 gelanceerd wordt in België. Dat is nodig, want het toestel is niet compatibel met de huidige sim- en micro-simkaarten.

Zowel Promixmus, Mobistar, Base als Telenet hebben nano-simkaarten ingeslagen voor wanneer de iPhone 5 gelanceerd wordt in België. Dat is nodig, want het toestel is niet compatibel met de huidige sim- en micro-simkaarten. Tijdens de voorstelling van de iPhone 5 woensdag in San Francisco liet Apple nog in het midden of het toestel zou gaan werken met de door Apple ontwikkelde nano-SIM standaard. Dat lijkt nu toch het geval te zijn, waardoor ook deze geruchten bevestigd worden.

De kornuiten van Steve Jobs maken trouwens duidelijk dat er geen weg terug is. Iedereen die een iPhone 5 koopt, zal sowieso zijn gewone SIM of zijn micro-SIM kaart moeten inruilen. De prijs van de vooruitgang?

Base zal zijn nano-SIM kaarten vanaf 21 te koop aanbieden. Bij Proximus is de bestelling maandag aangekomen, en worden de kaarten momenteel verdeeld over de verschillende verkooppunten.

Telenet laat weten dat het de nano-SIM’s in huis heeft, en dat de kaartjes intussen ook getest zijn. Eenzelfde geluid klinkt bij Mobistar, dat aankondigt dat geïnteresseerden vanaf vandaag hun gratis nano-SIM kunnen afhalen in een Mobistar Center of aan de telecombalies van de Media Markt en Makro winkels.

MVNO Mobile Vikings had vorige week al aangekondigd zijn nano-SIM’s klaar te houden.

In België zullen zowel Telenet, Mobistar als Base de iPhone 5 aanbieden. Belgacom heeft géén deal op zak met Apple, maar laat zijn klanten die een toestel willen kopen dus niet in de kou staan wat nano betreft. In Luxemburg verdeelt Belgacom trouwens wel de nieuwe hebbedingetjes, en wel via zijn Tango-filialen.

Normaal gezien wordt de iPhone 5 gelanceerd in België op 5 oktober, al wordt dat nog niet overal bevestigd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content