NAS is koploper op opslagmarkt

Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

Opslag van het NAS-type wint terrein op SAN, aldus Computer Profile.

Het Computer Profile onderzoek bij meer dan 2.500 Belgische bedrijven met 50 of meer werknemers, leert ons dat opslag van het NAS-type (Network-Attached Storage) terrein wint op SAN (Storage Area Network).

Systemen voor tape-opslag verliezen dan weer terrein, wat niet echt verbaast. Tape-opslag wordt immers nog maar bij 55 procent van de bedrijven met meer dan 100 werknemers aangewend, tegen 60 procent een paar jaar geleden. In het onderwijs en de publieke sector kende tape de grootste achteruitgang.

Het gebruik van SAN-opslag in netwerken steeg wel met meer dan 30 procent in de voorbije twee jaar. Begin 2010 was SAN in 38 procent van de bedrijven aanwezig tegen 49 procent begin 2012. Het valt overigens op dat SAN vooral in grote bedrijven populair is, want 75 procent van bedrijven met meer dan 500 werknemers maken er gebruik van, tegen minder dan 20 procent van de bedrijven met minder dan 50 werknemers

Het NAS-gebeuren kende in de voorbije paar jaar een absoluut explosieve groei, met een stijging van 18 procent naar niet minder dan 26 procent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content