Nec Computers mikt op Europese top 3 in servers en opslag

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Nec Computers, een filiaal van de Nec-groep, wil zich tegen 2015 in de top 3 van de Europese server- en opslagmarkt gehesen hebben.

Nec Computers, een filiaal van de Nec-groep, wil zich tegen 2015 in de top 3 van de Europese server- en opslagmarkt gehesen hebben.

De Europese strategie van Nec Computers past binnen de globale visie van de groep om zich bij de kopgroep van ict-fabrikanten te voegen. Om daarin te slagen, komt het bedrijf met nieuwe oplossingen, partnerships, een nieuw managementteam en betere synergieën tussen de verschillende entiteiten van de groep.

Zo heeft de firma nieuwe servers, opslagsystemen en virtualisatietechnologie voorgesteld. Daaronder onder meer de modulaire server A1160, de Eco Center-oplossing om het elektriciteitsverbruik van datacenters te verminderen en de prestaties ervan te verhogen, een ‘alles-in-één’ Flexpower-aanbod, met servers, opslag en netwerk in een uniek chassis en een gevirtualiseerde werkpost tegen een lagere prijs dan die van een pc.

De verkoopskanalen worden gereorganiseerd. Nec geeft het indirecte kanaal exclusief voorrang, met een ‘value added’ distributienetwerk en integratoren van verticale oplossingen. Tenslotte staat er ook een nieuwe directiestructuur op poten, onder leiding van Tong Chhor (ex-Atos, Prime Computers, Sun, 4Front en Osiatis).

Bij ons kondigde Nec Computers midden juni een partnership aan met Bell Micro rond de Belux-distributie van z’n producten. Die overeenkomst zou nog kunnen uitgebreid worden naar de rest van Europa.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content