Nederland heeft capaciteitsprobleem voor technologische studies

. © .

Nederlandse universiteiten die technologische opleidingen aanbieden zitten met capaciteitsproblemen. De Cyber Security Raad maant de overheid aan om het aantal plaatsen niet te beperken.

Een aantal universitaire opleidingen zoals kunstmatige intelligentie, data science en business analytics hebben meer kandidaten dan plaatsen in Nederland. Daardoor overwegen sommigen om een maximum aantal inschrijvingen op te leggen. Aldus de NOS.

Daar komt nu reactie op van de Cyber Security Raad. Die zegt in een open brief aan de Nederlandse minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap dat de regering snel extra geld moet uittrekken om de capaciteitsproblemen op te lossen.

”De raad vindt de invoering van numeri fixi-systemen door een aantal universiteiten een ongewenste en zorgelijke ontwikkeling. De sterke groei van de digitale economie zorgt voor een nijpend tekort aan IT- en aanverwante specialisten”. Volgens het adviesorgaan moet er meer geld naar personeel, locaties en middelen.

Steeds meer jongeren kiezen opleidingen als kunstmatige intelligentie. Bij sommige onderwijsinstellingen is zelfs sprake van een verdubbeling van het aantal aanmeldingen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content