Nederland kan niet overal 4G uitrollen

Nederlandse operatoren kunnen op een deel van hun zendmasten geen 4G aanbieden. De eigenaren van de gebouwen en gronden geven geen toestemming.

Nederlandse operatoren kunnen op een deel van hun zendmasten geen 4G aanbieden. De eigenaren van de gebouwen en gronden geven geen toestemming. In een interview met Tweakers zegt T-Mobile topman Lampros Iskos dat ongeveer tien procent van de antennelocaties hierdoor niet wordt uitgerust met de nieuwe mobiele standaard.

Volgens Iskos treft het probleem alle aanbieders. Al wil dat niet zeggen dat de dekking van 4G maar negentig procent zal bedragen. Op sommige locaties kunnen andere masten immers een overlap bieden.

Het probleem ligt aan de exacte afspraken die destijds gemaakt zijn. Die beschrijven de grootte van de masten. Door nieuwe technologie wijkt dat intussen af, maar de eigenaren van gebouwen en zendmasten willen daarom opnieuw onderhandelen. om meer geld te krijgen. “Wij moeten dan afwegen of we dat waard vinden, maar soms vinden we dat ze te veel geld vragen,” aldus Iskos tegenover Tweakers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content