Nederland test betalen met een selfie

© iStock

750 Nederlanders kunnen de komende maanden hun betaling bevestigen met een vingerafdruk of een zelfportret.

Je identiteit bevestigen via biometrie is niet nieuw maar het is de eerste keer dat ze wordt getest door het publiek. 750 Mastercard-gebruikers van ABN Amro gaan er daarom vanaf vandaag tot 30 november mee aan de slag.

Dat wil zeggen dat ze bij het afronden van een online aankoop via hun telefoon de keuze krijgen om hun transactie te bevestigen met een vingerafdruk, of selfie. Al gaat het in praktijk om een korte video waarin je een beweging maakt. Dat is moeilijker na te bootsen dan een statisch beeld.

In het meest recente nummer van Data News las u al hoe Mastercard momenteel nieuwe betalingsmethoden test. Vooral de pincode of het wachtwoord zit daarbij op de schop. Gebruikers vergeten de code wel eens, bovendien valt zo’n code niet te koppelen aan iemands identiteit. Je betaling bevestigen met biometrie maakt het hele proces gemakkelijker en naadlozer.

Mastercard werkt voor de proef samen met CA technologies. Nadien bestudeert het kredietkaartbedrijf hoe en of het de technologie kan inzetten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content