Nederlandse Gamestate strijkt met spelletjesparadijs neer in centrum Brussel

De Gamestate-vestiging in het Nederlandse Leidschendam. © Gamestate

In de Brusselse voetgangerszone op de Anspachlaan is de eerste Gamestate van België geopend. De arcadehal vol videospelletjes dompelt de bezoekers onder in een wereld met vijftig levensgrote games.

De Gamestate-arcades zijn in Nederland erg populair. In de Amsterdamse vestiging kwamen er vorig jaar liefst 250.000 bezoekers over de vloer. Het idee komt over uit Amerika, waar grote arcadehallen al lang ingeburgerd zijn. In Nederland zijn er nu acht Gamestate-arcades, twee weken geleden opende er eentje in Duitsland en deze week is Brussel aan de beurt.

Kinderen (niet) droppen

Gamestate wil zowel gamefanaten als mensen die er niets van kennen aantrekken. Er zijn heel wat klassieke spellen te spelen zoals airhockey, Pong, Moto GP, Pac-man, Mario Kart of Tomb Raider. ‘Alle leeftijden mogen hier komen spelen, maar als je onder achttien bent, moet er wel een volwassene bij zijn. Eigenlijk doen we dat zodat we geen kinderopvang worden. Anders droppen de ouders hun kinderen en gaan ze zelf shoppen’, vertelt Roel Veltmeijer, CEO van Gamestate.

Met een kaart waar je geld oplaadt, kan je de verschillende games spelen. Je wint ook punten waar je dan later prijzen mee kan ophalen. De Gamestate-arcade opent elke dag om 12 uur. Toegangsplaatsen zijn wel beperkt, om wachtrijen aan de spellen te vermijden.

Next up: Antwerpen

Na Brussel staat ook Antwerpen op de planning in België: ‘We hebben vorige week de vergunning ingediend voor de grootste arcadehal van Europa in Antwerpen. We kijken daarnaast ook naar steden als Gent, Luik of Leuven’, aldus Veltmeijer.

Partner Content