Nederlandse ICT-student opgepakt voor cyberaanval op school

© Thinkstock

Op een middelbare school in Breda-Noord is een leerling van 16 aangehouden, omdat hij het computernetwerk van de school zou hebben platgelegd middels cyberaanvallen.

Op een middelbare school voor beroepsonderwijs in Breda-Noord is een 16-jarige ICT-student aangehouden nadat hij in september cyberaanvallen had uitgevoerd om het computernetwerk van de school plat te leggen. Dat meldt de Nederlandse politie.

Het gaat om het computernetwerk van het Regionaal Opleidingencentrum West Brabant. Door de zogeheten DDoS-aanvallen konden studenten van het Radius College, waar de jongen zelf studeert, wekenlang niet of nauwelijks van het netwerk gebruikmaken. Een DDoS-aanval kan een server platleggen door die te bombarderen met externe communicatieverzoeken.

De jongen kwam in beeld nadat de school een ICT-bedrijf onderzoek had laten doen naar de problemen. De school is van plan de kosten van dat onderzoek te verhalen op de jongen, zo heeft een woordvoerster van het ROC West Brabant gezegd. Hij wordt bovendien van school gestuurd.

De schade door de DDoS-aanval valt mee. De cyberaanval heeft vooral veel hinder veroorzaakt, aldus de woordvoerster. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content